ULTRAS-ZRINJSKI: NK Orašje - HŠK ZRINJSKI - ULTRAS-ZRINJSKI

Jump to content

• (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

NK Orašje - HŠK ZRINJSKI 23. kolo PL - Srijeda, 18.04.07 - 16:00

#11 User is offline   eagles 

• Simpatizer
  • PipPip
  • Group: Članovi

Posted 18 April 2007 - 09:17 PM

View Postmarxon, on 18.04.2007 - 21:11, said:

:ph34r:

jezivo :unsure:

pregled na BHT u 22:45!! :ph34r: (steta sto nema peljte) <_<
............

imamo megalomanske apetite i predatorske ambicije
0

#12 User is offline   Executive City Patrol 

• tribina stajanje
  • PipPip
  • Group: Ekipa

Posted 18 April 2007 - 10:21 PM

Evo taman stigo pa da se tuspasim...
Sto se tekme tice Zrinjski bolji...100% jaci od orasja...Sudac je zajebo zaledja neka ovo ono...Al to me ne jebe...Uvijek isto...
Sto se nas tice nekih 15-20 ultrasa na tzv. "piknik" gostovanju...Zajebancija...Navijalo se malo...Hakalo se malo...
Idemo dalje... :k8:

ps pozdrav i veliko hvala...ZUPANJA... :00009161:
ZNAS GDJE JE EUROHERC...? EEE, PA NI BLIZU!
0

#13 User is offline   West Mostar Crew 

• PipPip
  • Group: Admin

Posted 18 April 2007 - 10:27 PM

Slišković prekinuo meč u Orašju
Bakir Tiro, Samir Šišić

18.04.2007 23:19

Utakmicu u Orašju između istoimene domaće ekipe i Zrinjskog prekinuo je juče u 83. minutu Blaž Slišković, trener Mostaraca, koji je svoje igrače izveo sa terena u trenucima kada su gubili 2:3.

Nakon nekoliko minuta čekanja fudbalera Orašja i sudija da se popularni "plemići" vrate na travnjak, te saznanja da to neće učiniti, arbitar Almir Alijagić iz Bihaća označio je "kraj prije kraja" ovog meča 23. kola Premijer lige BiH.

"Bivši selektor našeg nacionalnog tima, danas trener Zrinjskog, Blaž Slišković nije svjestan šta je napravio! Biće drastično kažnjen jer je režirao nesvakidašanj nesportski čin na našim stadionima. Posljedice će snositi i on, ali i njegova ekipa. Zrinjskom će zbog ovog prekršaja biti najvajrovatnije oduzeti i bodovi, što i Pravilnik N/FS BiH propisuje. Slišković je ovim činom napravio najteži mogući oblik prekršaja u fudbalu", rekao je Izudin Ibrahimkadić, potpredsjednik Takmičarske komisije N/FS BiH, potvrdivši da će meč prema pravilniku biti registrovan 3:0 za Orašje.

I u Disciplinskoj komisiji N/FS BiH po saznanju da je Slišković izveo ekipu s terena sinoć su bili, kako su istakli, "razočarani, ali i iznenađeni nevjerovatnim događajem na fudbalskom stadionu i to u najvećem stepenu takmičenja".

"Da tako kažem, 'obračunaćemo' se mi sa Sliškovićem zbog ovoga što je napravio kompletnom bh. fudbalu! Njega i Zrinjski, neka znaju, sigurno čekaju najveće moguće sankcije", kazao je Goran Kosorić, član DK N/FS BiH.

Očevidac farse na stadionu u Orašju bio je Ilija Plavotić, potpredsjednik DK Saveza.

"Pa ovo je nevjerovatno, može se desiti samo u BiH. Jedan tako istaknuti sportista i trener, nekadašnji naš izbornik, da napravi što je napravio, to je katastrofa. Izvesti igrače s terena bez ikakvog razloga, zato što mu tim gubi je za najstrožu moguću kaznu. Proučit ćemo Pravilnik N/FS BiH, te Zrinjski i Sliškovića čeka teška, teška kazna", tvrdi Plavotić.

Slišković: Neviđena sudijska krađa!
Slišković je izvođenje ekipe s terena opravdao sinoć sljedećim riječima:

"Ovo je bila neviđena krađa sudije Alijagića i njegovih asistenata. Svaki naš prelazak centra na polovinu Orašja karakterizirali su prekršajem ili zaleđima. Nisam više mogao izdržati i odlučio sam povući tim s terena po cijenu da ispadnemo u drugu ligi, te da me smijene u Zrinjskom."

Isto se desilo 1998. u Tešanjci
U Orašju se desilo prvi put otkad se igra Premijer liga BiH da jedna od ekipa na naredbu trenera napusti teren, odnosno na ovaj način dođe do prekida utakmice. U bh. fudbalu da, ali u Ligi Zeničko-dobojskog kantona identična stvar se desila 1998. godine u meču Pobjede iz Tešanjke i Borca. Jusuf Hrnić, trener Pobjede, napravio je isto kao juče Slišković i zbog toga od NS ZDK bio kažnjen godinom zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu, a timu iz Tešanjke oduzeto je šest bodova.

i u II ligu !

to je to ! B)
Zrinjski
0

#14 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip
  • Group: Admin

Posted 19 April 2007 - 09:04 AM

Put prema Orašju bio je u početku dosta monoton, srećom zanimljivi i dugotrajni povratak razbio je monotoniju na ovom piknik gostovanju

:D
Gonimo svuđe...
0

#15 User is offline   Boka 

• Navijač
  • PipPip

Posted 19 April 2007 - 09:19 AM

View Postmarxon, on 18.04.2007 - 23:27, said:

Slišković prekinuo meč u Orašju
Bakir Tiro, Samir Šišić

18.04.2007 23:19

Utakmicu u Orašju između istoimene domaće ekipe i Zrinjskog prekinuo je juče u 83. minutu Blaž Slišković, trener Mostaraca, koji je svoje igrače izveo sa terena u trenucima kada su gubili 2:3.

Nakon nekoliko minuta čekanja fudbalera Orašja i sudija da se popularni "plemići" vrate na travnjak, te saznanja da to neće učiniti, arbitar Almir Alijagić iz Bihaća označio je "kraj prije kraja" ovog meča 23. kola Premijer lige BiH.

"Bivši selektor našeg nacionalnog tima, danas trener Zrinjskog, Blaž Slišković nije svjestan šta je napravio! Biće drastično kažnjen jer je režirao nesvakidašanj nesportski čin na našim stadionima. Posljedice će snositi i on, ali i njegova ekipa. Zrinjskom će zbog ovog prekršaja biti najvajrovatnije oduzeti i bodovi, što i Pravilnik N/FS BiH propisuje. Slišković je ovim činom napravio najteži mogući oblik prekršaja u fudbalu", rekao je Izudin Ibrahimkadić, potpredsjednik Takmičarske komisije N/FS BiH, potvrdivši da će meč prema pravilniku biti registrovan 3:0 za Orašje.

I u Disciplinskoj komisiji N/FS BiH po saznanju da je Slišković izveo ekipu s terena sinoć su bili, kako su istakli, "razočarani, ali i iznenađeni nevjerovatnim događajem na fudbalskom stadionu i to u najvećem stepenu takmičenja".

"Da tako kažem, 'obračunaćemo' se mi sa Sliškovićem zbog ovoga što je napravio kompletnom bh. fudbalu! Njega i Zrinjski, neka znaju, sigurno čekaju najveće moguće sankcije", kazao je Goran Kosorić, član DK N/FS BiH.

Očevidac farse na stadionu u Orašju bio je Ilija Plavotić, potpredsjednik DK Saveza.

"Pa ovo je nevjerovatno, može se desiti samo u BiH. Jedan tako istaknuti sportista i trener, nekadašnji naš izbornik, da napravi što je napravio, to je katastrofa. Izvesti igrače s terena bez ikakvog razloga, zato što mu tim gubi je za najstrožu moguću kaznu. Proučit ćemo Pravilnik N/FS BiH, te Zrinjski i Sliškovića čeka teška, teška kazna", tvrdi Plavotić.

Slišković: Neviđena sudijska krađa!
Slišković je izvođenje ekipe s terena opravdao sinoć sljedećim riječima:

"Ovo je bila neviđena krađa sudije Alijagića i njegovih asistenata. Svaki naš prelazak centra na polovinu Orašja karakterizirali su prekršajem ili zaleđima. Nisam više mogao izdržati i odlučio sam povući tim s terena po cijenu da ispadnemo u drugu ligi, te da me smijene u Zrinjskom."

Isto se desilo 1998. u Tešanjci
U Orašju se desilo prvi put otkad se igra Premijer liga BiH da jedna od ekipa na naredbu trenera napusti teren, odnosno na ovaj način dođe do prekida utakmice. U bh. fudbalu da, ali u Ligi Zeničko-dobojskog kantona identična stvar se desila 1998. godine u meču Pobjede iz Tešanjke i Borca. Jusuf Hrnić, trener Pobjede, napravio je isto kao juče Slišković i zbog toga od NS ZDK bio kažnjen godinom zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu, a timu iz Tešanjke oduzeto je šest bodova.

i u II ligu !

to je to ! B)

Ilija Pavlotiću sprčim ja tebi obitelj cijelu.pa to je bio cirkus od suđenja.Ljudi na stadionu su se smijali šta je sve sviro.
Kakvi smo mi navijači ne možemo helikopter ukrast?

We are the catolic club.
0

#16 User is offline   KLUB NAVIJAČA 

• Ultras - Zrinjski
  • PipPip

Posted 19 April 2007 - 09:58 AM

bola pogledaš samo na pregledu šta je onaj pričo, :lol: :lol: :lol:

MIKA MOĆNI!

kočio sam se.
Klub navijača "Ultras-Zrinjski" Mostar
Ulica kralja Tomislava - Lamela 3
88000 Mostar
BiH

www.ultras-zrinjski.net
mail: info@ultras-zrinjski.net
0

#17 User is offline   Boka 

• Navijač
  • PipPip

Posted 19 April 2007 - 01:44 PM

U borbi protiv nečasnih radnji u BH nogometu Zrinjski spreman na sve!

Sport Zaključak je to koji se može izvući nakon press konferencije doržane u prostorijama HŠK Zrinjski na kojoj su predsjednik kluba, Ivan Beus, trener Blaž Slišković, te igrači Mladen Žižović i Sulejman ...

... Smajić govorili o jučerašnjoj utakmici u Orašju, ali i svim mutnim radnjama kojih je u ovoj polusezoni bilo mnogo i koje su jednostavno "prelile čašu". Istaknuli su kako im se prijeti kaznama i prije nego li su snimke s utakmice pogledane.

Zrinjski traži da se sve situacije ispitaju pa da se utakmica poništi, a u slučaju da su u krivu Mostarci su spremni snositi posljedice. Upozorili su kako je upitno odigravanje utakmice s Posušjem ako se povoljno ne riješi jučerašnja situacija. Zrinjski je uputio zahtjev za žurnim riješavanjem jučerašnjeg "slučaja".

"Mogu nam zabraniti svašta, ali nam ne mogu zabraniti da otvoreno govorimo", započeo je predsjednik kluba. "Nemoguće je igrati u gostima kad vas na svim gostovanjima ove polusezone traže da pustite. Nigdje nismo puštali, zato nas je vrag i odnio", slikovit je prvi čovjek momčadi koja je u sinoćnjim istupima napadnuta za svih strana.

"Dobivali smo nagovještaje da na gotovo svim gostovanjima u drugom dijelu sezone ne možemo dobiti. Poručivali su da dođemo kao turisti, ili ćemo izgubiti silom. Naši igrači su željeli igrati jer jedino tako mogu do premija."

Upozorio je na fizičke napade na igrače Zrinjskog, ne samo jučer nego i u Zenici i na ranijim gostovanjima. U emotivnom nastupu nije pošteđen ni Iljo Dominković, čovjek koji "bi trebao predstavljati klubove iz koji su ga birali, a predstavlja samo jedan klub i jednu sredinu."

Zrinjski će tražiti poništenje utakmice po pravilniku koji kaže kako je takvo nešto moguće u slučaju pristranog suđenja. "Tražit ćemo da se sve ispita i u slučaju da mi budemo krivi, spremni smo snositi posljedice pa i istupiti iz lige! Ovo će se do kraja sezone događati i drugima, ako će se lomiti na nama, neka se lomi!"

Upozorio je na pojedine suce koji konstantno oštećuju Zrinjski, još od utakmice sa Slavijom u Istočnom Sarajevu, no opet se tim sucima dodjeljuju vrlo važne utakmice, pa i derbiji. Izrazio je razočaranje televizijskim izvješćima iz Orašja, ali je dodao kako ga takvo što ne može iznenaditi..

Ništa manje otvoren nije bio ni trener Slišković koji je kazao kako su ga iznenadili napadi na njega, napadnut je od strane raznih komisija koje su izrekle optužbe i prije nego su pogledali snimku utakmice.

"Moj čin nije ishitren, nisam ja poludio pa odjedom izveo momčad s terena, kako su neki mediji prenijeli. Još u poluvremenu sam razgovarao s ljudima iz uprave. Zbog čega igrati, kad meni igrači plaču u svlačionici poslije utakmice?" Krivci za katastrofalno suđenje i situacije koje se događaju, po Baki su u sudačkoj organizaciji.

"Tri-četiri čovjeka u sudačkoj organizaciji kroje subinu moje momčadi. Krivci su u sudačkoj organizaciji koji ne kažnjavaju krivce i one koje izazivaju 'nered'. Njima takvo stanje i odgovara", upozorio je trener mostarske momčadi. "Zrinjski je jedan od rijetkih klubova koji je bio za ždrijebanje, a ne delegiranje sudaca!"

"Kako je moguće da su u drugom dijelu sezone više bodova od Zrinjskog i Sarajeva osvojili klubovi sa dna, poput Leotara, Jedinstva, Slobode...", upitao se često osuđivani i napadani Baka.

"Moji igrači igraju za plaću od 400-500 KM, jedini način da nešto više zarade su premije koje je nemoguće dobiti ako se ne pobjeđuje u gostima. A kako u ovoj ligi igrati u gostima!? Kada se pogleda svih 30-35 sportnih situacija onda ćemo realno razgovarati."

"Što je Iljo Dominković učinio u posljednjih 4-5 godina da se popravi situacija u ligi? U inozemstvu sude ljudi koji su doktori, odvjetnici 8(...), našim je sucima posao biti sudac. Igrači igraju za 400-500 KM, a koliko zarađuju suci?", upitao se dodavši kako bi možda tek smanjenje broja klubova koncentriralo kvalitetu i smanjilo grubosti na terenima.

"Gdje se još može vidjeti da suci psuju igračima!? Kako će sudac reći Smajiću da ne trči bezveze jer će i onako primiti treći gol", pitaju se vodeći ljudi mostarskog kluba. Upozorili su na povezanost svih segmenata nogometnog Saveza, sudac Alijagić za jučerašnje je suđenje tako dobio ocjenu 8,2! Upitali su se bi li bilo pametnije igrati s juniorima i ne ulagati silni novac u kadar, ili uopće ne dolaziti na gostovanja, kad je na gostujućim terenima ovakva situacija.

"Zar mi za prošlu godinu moramo platiti 280.000 KM poreza da bi ovo doživljavali?", pita se Beus.

Žižović i Smajić su govorili konkretnije o jučerašnjoj utakmici, na kojoj je već poslije 10 sekundi Orašje moglo ostati bez dva igrača zbog pretjerane grubosti. "Pomoćni sudac nam je sudio 10 neopravdanih zaleđa, suci su nas vrijeđali", upozoravaju Plemići.

"Dobilvali smo nagovještaje da na pojedinim gostovanjima ne možemo dobiti. Poručivali su da dođemo kao turisti, ili ćemo izgubiti silom. Naši igrači su željeli igrati jer jedino tako mogu do premija."

Na koncu je predsjednik Zrinjskog poručio kako su spremni platiti privatnim TV kućama da prikažu snimku utakmice iz Orašja kako bi cjelokupna javnost dobila uvid u ono što se jučer na Savi događalo.

(Bljesak.info)

Gluho bilo
Kakvi smo mi navijači ne možemo helikopter ukrast?

We are the catolic club.
0

#18 User is offline   POSKOK-POSUŠJE 

• Novak
  • Pip

Posted 19 April 2007 - 03:31 PM

Što je drugo u orašju očekivati nego krađu, gore ne može ni manchester dobiti a kamoli neko od naših ekipa, lani su nama dali zbog širokog u kompenzaciju bodove ali je to meni ko navijaču velika bruka, neka je baka povukao igrače s terena, ima i pravo, i mi smo vikali nedavno u širokom da idu s terena ili da daju sami sebi golove kad široki ne zna a toliko želi bodove, i na kraju nas suci izmasakrirali, to triba sve pobiti pa da se igra normalan nogomet bez ikakvih štela, pa ko osta osta ;)
Igraj Posušje Poskoci TE VOLE!!!

POSKOCI POSUŠJE forum
0

#19 User is offline   ultras 4ever 

• Navijač
  • PipPip

Posted 19 April 2007 - 04:46 PM

Jao lige jao koma :lol: i onda na kraju skontas da nista ne kontas :D
...jedna vjera jedan narod ...
0

#20 User is offline   Gary Speed