ULTRAS-ZRINJSKI: >>::Zastave/Transparenti::<< - ULTRAS-ZRINJSKI

Jump to content

• (12 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

>>::Zastave/Transparenti::<<

#1 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip
  • Group: Admin

Posted 30 November 2003 - 12:39 AM

Zastave/Transparenti

Prije recenzije o polusezoni, jedan topic o "(više)polugodišnjoj" recenziji o jednom dijelu imidža tribine točnije - zastavama i transparentima. Prvo da spomenem hehe 8) napomenem da sam jedan od prvih zagovaratelja malih zastava na tribini, ujedno i tvorac prvih ,
Posted Image
/može se smatrati jednom od prvih :wink: / te iskorijevanja "dugometražnih" isto kao i veličinom kvalitetom loših transparenta krpa iz doba "predsjedanja" hm...hehe. Prijašnjih godina tribinu su nam "krasili" većinom dugometražni nekvalitetni transparenti, (čast izuzetcima) loše urađeni bez ikakvog dizajna i sl....te rijetko koja zastava manjih dimnezija. Tek od prošle (polu)sezone, nakon što su se na tribini pojavilo nekoliko manjih zastava, može se reći i kvalitetnih, ekipa je uvidjela ili bolje da se izrazim "pokrenula" (kao što je kod nas nažalost običaj uvijek treba netko sam da pokrene neke stvari !!!) da radi nešto kvalitetno i vizualno dobro za tribinu. Tako su se iskorijenile "krpe", koje više nitko i od sramote nije mogao stavljati/kačiti na ogradu. Tako da je tek prošlog mjeseca došlo do istrebljivanja i spaljivanja krpetina - na prvoj lomači otišao je u dim veliki dio tih "krpa", pojedini su izbjegli tu sudbinu (vjerovatno neinformirani vlasnici o spaljivanju) ali čeka ih "spaljivač" na njihovom prvom vješanju/prikazivanju !
Dakle po mome mišljenju, a vjerovatno i većine onih razumnijih kojima je stalo do vizualnog izgleda tribine od "većih" transparenata:
1. - dovljno je imati jedan tzv. udarni ULTRAS dimenzija max. 10 metara (jedan od takvih koji je prošao dosta stadiona od samog <početka>,a potrebno ga je spomenuti - kojega je nagrizao zub vremena i sada je uništen :(
Posted Image,
"njegovo mjesto je preuzeo"
Posted Image
koji već imamo, a ima dovoljno staža uz male dorade i korekcije da ostane na tom mjestu kao udarni transparent. Uvijek se mora kačiti/postavljati na stajanju tj. domaćim utakmicama i nositi na gostovanja za koja se bude smatralo da neće biti ugrožen od strane domaćih navijača hehe. E sad ima prijedloga da se ovaj transparent zamijeni sa transparentom urađenim na ceradi, odnosno na platnu drugačijeg izgleda sa još nekim dodatnim grbovima i punim nazivom grupe. Ali otom-potom...kad se bude imalo vremena i finacija...doći će na red dok se srede nek ostale važnije stvari...

2. - Jedan transparent s porukom vezanom za ljubav prema klubu ili nekoj paroli (jedan takav transparent je već postojao dužine nekih 30 metara ZRINJSKI JE ŽIVOT I VIŠE OD TOGA ! nažalost premijerno prikazan jednu utakmicu prije nekoliko godina: ZRINJSKI - Brotnjo pod reflektorima i poslije toga zbog nemarnosti ljudi iz kluba potpuno uništen. S tim, da je potrebno napomenuti kako je tadašnja uprava kluba sama izradila i finacirala taj transparent)
Sadašnji "VOLJEN I STVOREN DA ŽIVI VJEČNO"
Posted Image
koji je po meni dobro - kvalitetno urađen, naravno postoji još par korekcija koje se na njemu mogu uraditi tijekom ove polusezonske stanke.

Ostali dio ograde na tribini/stajnju trebaju krasiti zastave dimenzija max. 2x2 metra u našem slučaju hm...ne znam sad točno dimnezije prije svega visinu stajanja (netko će me nadopuniti) ali od "oka", tj. odprilike svi znamo kojih dimenzija. Naravno prije svega treba poraditi na kvaliteti tih samih mali transparenata/zastava. Već ih sada ima par, koje nisu baš kvalitetno urađene, ali uz određene korekcije na dizajnu ... "mogu proći".
E sad u čemu je prednost tih malih zastava ?
Prije svega ako se urade kvalitetno,mislim da svaka ekipa (ili pojedinac koji je svugdje prisutan domaće>gostujuće) koja se zajedno ide/dolazi na utakmice, dakle neka ekipa od 3,4,5 ljudi...ili već koliko ih/Vas ima, trebala bih uraditi jednu kvalitetnu zastavu tj. manji transparent već ranije spominjanih dimenzija. Tako da bih uz 2-3 max. "udarna" transparenta imali fino ukrašen ostatak tribine malim zastvama kako kući, pa tako i u gostima. Naravno, nije cilj sad imati dosta manjih kvalitetnih zastava samo nabacanih...nadam se od sljedeće polusezone više će se posvetiti tj. org. stavljanju/kačenju zastava i transparenata na tribini. Jer ovo sve do sada nije imalo nikakvog smisla...
Da se zna gdje se stavljaju udarni transparenti, a gdje ostali. Da se ne događa, prije svega stavljajnje svakakvih krpa donešenih od pojedinca za jednu utakmicu, preko udarnih transparenata 5 minuta prije početka utakmice. Ili primjer sponzorski transparenta tipa caffe IGUANA (ovdje ne mislim na transparent caffe "X", jer se zna da je taj kafić naša baza i stalno prebivalište).Manji transparent/zastavu je lako/pogodno nositi na gostovanje može stati u džep, nego nositi u rusaku 20 kg tešku neku krpu...

E sad na brzinu sam "prešao" preko slika kakvo nam je trenutno stanje ...
Jedan od "starijih" transparenata malih dimenzija , rađen na brzinu i na lošem materijalu, ali svakako jako vizualan koji je prošao dosta stadiona i utakmica je WEST MOSTAR:

http://www.ultras-zr...aplus.ba/WM.jpg

- Jedna iz prve garniture malih trans./zastava je i WEST koja se nije puno puta pokazivala na stadionima, kojoj je također potrebno još par sitnih korekcija da bih bila "tip-top"...jedna od "slabosti" joj je što je urađena na pogrešnom materijalu...

http://www.ultras-zr...04/zast-005.jpg

----------------------------------------------------------------------

Neke od boljih zastava urađenih kvalitetno, prije svega :

Posted Image

pa...

Posted Image

Posted Image

daleko poznati "Ante" <obišao> stranice, čak
i naslovne mnogih dnevnih tiskovina, spominjan na TVu...itd...

također kvalitetno urađena zastava:

Posted Image

Jedan od prvih urađen na ceradi, dosta puta nošen na reprezentciju:

http://www.ultras-zr...aplus.ba/HR.jpg
.....................................................
Od manjih zastava iz "prve garniture" koje je "nagrizao zub vremena" su:

Posted Image

"we belong to the streets we belong to the night",

Posted Image

"Fighters"

čije se replike već rade ili su urađene na još boljem materijalu i što se tiče dizajna.
Što se tiče malih zastava, uoči gostovanja na Grbavici urađeno je nekoliko novih (na dva koplja, ali koje se lako mogu transformirati u zastave za ograde), koje nažalost još nisu imale svoju premijeru. Tako nadam se da ćemo ovu pauzu iskoristiti kako bih za prvo kolo u nastavku prvenstva i gostovanje u BLu imali barem 15-20 novih zastava što će biti sasvim dovoljno za više od jedne sezone.

Ovo je samo za početak, ono što sam imao pri ruci uhvaćeno na "ogradi"... nastaviti će se ... što bih rekao ŠALALA :lol:
Gonimo svuđe...
0

#2 User is offline   every go 

• Ultras
  • PipPip

Posted 30 November 2003 - 01:45 AM

Upućujem zadnji vapaj, sada javno!
Od 8 mjeseca imamo dogovoreno , e sad je pitanje šta, ali finansije su dogovorene za neku zastavu ili transparent, nemam pojma kojih dimenzija.
Bilo jet u svakakvih prijedloga I veličina I slogana a moj je sad kad
skontam malo ULTRAS MOSTAR nekih 12- 15 metara.
Da bi napravili ovaj transparent potrebno je da nađemo gdje ga napraviti a da nam daju račun odnosno predračun da bi donatori to uplatili i to pravdali u svojoj firmi.
Ja sam probao naći gdje to uradit ali nisam našao, I drugi su govorili da će naći ovo ono ali ništa od svega.
Ako netko može nešto pomoći oko ovoga nek se javi.propast će nam ovo bezveze.
WE ARE THE CATHOLIC CLUB
0

#3 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip

Posted 30 November 2003 - 02:25 AM

Još jedna iz garniture "ceradnih":

Posted Image
Gonimo svuđe...
0

#4 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip

Posted 30 November 2003 - 02:28 PM

Svakako jedan od najstarijih, ne znam jel' još "u životu"

Posted Image
Gonimo svuđe...
0

#5 gost_-U-TRooPER4LIFE-_*

• Group: Guests

Posted 02 December 2003 - 12:28 AM

Upućujem zadnji vapaj, sada javno!
Od 8 mjeseca imamo dogovoreno , e sad je pitanje šta, ali finansije su dogovorene za neku zastavu ili transparent, nemam pojma kojih dimenzija.
Bilo jet u svakakvih prijedloga I veličina I slogana a moj je sad kad
skontam malo ULTRAS MOSTAR nekih 12- 15 metara.
Da bi napravili ovaj transparent potrebno je da nađemo gdje ga napraviti a da nam daju račun odnosno predračun da bi donatori to uplatili i to pravdali u svojoj firmi.
Ja sam probao naći gdje to uradit ali nisam našao, I drugi su govorili da će naći ovo ono ali ništa od svega.
Ako netko može nešto pomoći oko ovoga nek se javi.propast će nam ovo bezveze.

Jel to trazite samo u Herceg Bosni ili i u inozemstvu, mogu i ja otvorit oci i raspitat se samo, znam i gdje se moze to producirati, samo eto treba neku slicicu neki dizajn, da bih mogo pitat za cijenu, dogovorite se to malo bolje pa mi posaljite sliku na Zrinjski@web.de.....pozdrav

od

bandita
0

#6 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip

Posted 02 December 2003 - 01:26 AM

Prođe nekoliko dana poslije otvaranja ovoga topic.a ...i koliko postova u vezi prijedloga, planova ovoga-onoga za izradu novih zastava/transparenata ?
Konkretnih akcija ?
Izgleda nikoga ne zanima, zašto bih se zamarao sa tim..."kad će netko drugi to već napraviti i srediti !"
Pa jebem mu do kada će 2-3 čovjeka sve raditi ???
Jedan smišlja ideje, traži materijal ovo-ono, drugi ideje pretvara u djelo, treći malo pomogne financijski ako treba, uradi skice da neki prijedlog ili nešto slično ...i to je čitav org.
Mijenjaju se samo statisti/pozeri kad se radi...

------------------------
Bando, Bando 8) ... ima li jastuka za Jaguara hehe :lol: :lol: :lol:
Gonimo svuđe...
0

#7 User is offline   every go 

• Ultras
  • PipPip

Posted 02 December 2003 - 04:00 AM

Evo jedna radosna, nakon par dana od onog vapaja nađosmo mjesto gdje da uradimo onaj trans.
Hvala BANDITU I ŠALALA tebi ali opet ja to nađoh i to kad samoddustao!
Haj dobro je samo da nebude nekih crnjaka sad kad smo ovo sredilli. Ma neću ni da razmišljam o tome ako nešto zapne ja ću tosredit il me, kako ono kažu neće bit. Uglavnom u Banja Luci će se novi transparent pojavit.
Frka će bit kriv za izgled.
WE ARE THE CATHOLIC CLUB
0

#8 User is offline   semper_fidelis 

• Ultras
  • PipPip
  • Group: Banned

Posted 02 December 2003 - 07:07 PM

Danas je "Radićeva" došao do jedne tvrtke koja se bavi izradom transparenata profesionalno (valjda?), ali eto kad je već nađeno... Al nije zgoreg pogledat na više mjesta, normalno ako se neradi o istom...On će više o tome. A ima još nekih "akcija" što se tiče transparenata, akcije nikad dosta :lol:
0

#9 User is offline   Radiceva 

• Navijač
  • PipPip
  • Group: Ekipa

Posted 03 December 2003 - 01:06 AM

Danas je "Radićeva" došao do jedne tvrtke koja se bavi izradom transparenata profesionalno (valjda?), ali eto kad je već nađeno... Al nije zgoreg pogledat na više mjesta, normalno ako se neradi o istom...On će više o tome. A ima još nekih "akcija" što se tiče transparenata, akcije nikad dosta :lol:

Ima u Sirokom "Interactive" firma koja se profesionalno bavi time,cijene su "paprene" al kad vec imamo donatora:).Broj tel je 039-705-791.A za racun nije problem,tj.dostavit ce ga kome treba!Eto ako ne "upali" prva solucija...
A kao sto napisa PTBCro ima akcija za trasparent(e) bit ce nesto.... 8)
ajd uzivajte
0

#10 User is offline   celtic 

• Simpatizer
  • PipPip
  • Group: Članovi

Posted 05 December 2003 - 06:42 PM

a đe su naši transparenti,,,,,,pa mogli ste i čapljinske zransparente uslikat pa stavit,,,,,,e bas đeni zeve,,,,,,,,,pa mi smo najjaci,,,,,,,,,,,,,,,,forza GOŠK,,,,,,,,,ekipa koja je bila u Gabeli ,,,zna o cemu se radi,,,,hajmo lavovi
0

• (12 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users