ULTRAS-ZRINJSKI: BH Tifo - iz "kola u kolo" - ULTRAS-ZRINJSKI

Jump to content

• (38 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

BH Tifo - iz "kola u kolo" Koreo.,bakaljade, neredi...

#1 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip
  • Group: Admin

Posted 16 August 2004 - 10:12 PM

Dva kola Premier lige su iza nas, na ljestvici trenutno prvi Zrinjski :D (da Bog da i ost'o)...na tribinama stadiona i oko njih također dosta zanimljivo. Dosta grupa aktivno na gostovanjima,kao i na domaćoj tribini.

Lešinari FK Borac Banja Luka
Fukare FK Sloboda Tuzla
Robijaši NK Čelik
Sokolovi FK Slvaija
Gerila NK Travnik
Poskoci NK Posušje
Škripari NK Široki Brijeg
Horde Zla FK Sarajevo
Manijaci FK Željezničar
Epidemija FK Modriča
Hljumani FK Budućnost

Gostovanje Lešinara u Tuzli, mala frka s policijom i domaćim navijačima. Fukare u kakvom - takvom stanju pokazuju da su "aktivni". Robijaši standardno pun Jug, zastave, navijanje...po meni iznenađenje ujedno i osvježenje u navijačkom smislu pojavljivanje Sokolova navijača Slavije na Bilinom Polju. Također i iznenađujuće dobro izdanje Gerile na svom stadionu protiv Zrinjskog. Dobra posjećenost na stadionu u Posušju, čini mi se baljada Poskoka. Ovaj put mal broj Škripara na susjedskom derbiju, vjerovatno zbog blagdana. Na Koševo solidan kop Hordi Zla na sjeveru u ipak jednom od derbija, Manijaci također u većem broju na gostovanju u Modriči. Dok domaćih navijača Epidemije nije ni bilo !? Povratnike u Premier ligu Budućnost, bodrila je njihova skupina Hljumani. Ne znam jel' bilo gostujućih navaijača popularnih Red Warriorsa ?!
Za ovo kolo može se reći da je skoro 11 grupa bilo aktivno što je jedan + za ovu navijačku scenu.

Posted Image
Škripari

-----------------

Posted Image

Robijaši

----------------

Posted Image

Sokolovi

---------------

Posted Image

Posted Image

Manijaci

--------------

Posted Image

Posted Image

Lešinari

------------

Posted Image

Posted Image

Fukare

-----------

Posted Image

Horde Zla

Sljedeće treće kolo, također će biti jako zanimljivo jer se igra nekoliko derbija, po meni "njazanimljivije" bih trebalo biti u Lukavici gdje se po prvi put u službenim utakmicama sastaju klubovi iz Sarajeva i S. Sarajeva :D . Ujedno i prvi nastup FK Slavija na svom stadionu u Premier ligi BiH, gdje se očekuje i dobro izdanje domaćih Sokolova. Horde najavljuju korteo od Dobrinje, hoće li ovaj put ući na stadion ne zna se :rolleyes: . Na Grbavici ništa manje zanimljiva utakmica "starih rivala", Željezničara i Čelika, odnosno Manijaka i Robijaša. Eventualna "napetost" u Banja Luci na utakmici Borac - Modriča, ostalo "prosjek". U Mostaru normala noćna utakmica, ne bih trebala izostati dobra atmosfera i dobro popunjeno stajanje te dobra posjećenost na samom stadionu. <_<
Gonimo svuđe...
0

#2 User is offline   Ero-Mostar 

• Navijač
  • PipPip
  • Group: Članovi

Posted 16 August 2004 - 10:48 PM

ocemo se kladiti hoce li horde uci na stadion (u S.S.) ili ne.

DA kv. 4,50
NE kv. 1,20

:)))
ZRINJSKI4EVER
0

#3 User is offline   every go 

• Ultras
  • PipPip

Posted 16 August 2004 - 11:52 PM

dobra tema ali imat će smisla ako bude warlord ovako vrijedan i pratio redovno sva dešavanja na tifo sceni.
mi smo puspasili prvo gostovanje sa nekih 30-tak ljudi ali naše pravo izdanje tek predstoji u narednim kolima.
ostali skoro svi aktivni u svojim granicama a većina može bolje baš kao i mi.
WE ARE THE CATHOLIC CLUB
0

#4 User is offline   Billy 

• Simpatizer
  • PipPip

Posted 17 August 2004 - 01:59 AM

Ero-Mostar, on 16.08.2004 - 23:48, said:

DA kv. 4,50
NE kv. 1,20

Stavljam ja cenera na da.
Šta ću,volim riskirat :lol: :lol:
You can fool some people some times,
but you can't fool all the people all the time...
0

#5 User is offline   sb pride 

• Novak
  • Pip

Posted 17 August 2004 - 11:41 AM

evo da i ja postavim jedan post prvo kolo.....

Posted Image

Manijaci

Posted Image

Robijasi

Posted Image

Škripari

Posted Image

Poskoci

Vi ste domaći

a ostali nisu bili na tribinama
0

#6 User is offline   semper_fidelis 

• Ultras
  • PipPip
  • Group: Banned

Posted 17 August 2004 - 12:11 PM

Činjenica je da je "tifo scena" u BiH naglo uznapredovala u zadnjih pola godine i to ponajviše zahvaljujući internetu. :lol: Vjerovali ili ne :lol: :lol:
0

#7 User is offline   warlord 

• Ultras
  • PipPip

Posted 17 August 2004 - 12:41 PM

PTBCro, on 17.08.2004 - 15:11, said:

Činjenica je da je "tifo scena" u BiH naglo uznapredovala u zadnjih pola godine i to ponajviše zahvaljujući internetu. :lol: Vjerovali ili ne :lol: :lol:

Pa iako zvuči smiješno, ima dosta istine u tome da je za određeno napredovanje BH Tifo scene utjecao i Internet hahaha. :D :lol:
Normala i to ima svojih negativnih strana.
Do prije 3-4 godine, poslije završetka utakmice ili nakon povratka s gostovanja se "pijuckalo" dokasno prepričavajući atmosferu, ovo-ono...a sad "većina" trči kući da vide šta se piše priča po Internetu i da dobace koju svoju.
Znači sad postoje "dva bojišta", prvo se moraš pokazati na stadionu, a poslije u 4poluvremnu i na Internetu :)
Gonimo svuđe...
0

#8 gost_Lady in black_*

• Group: Guests

Posted 17 August 2004 - 01:49 PM

Ero-Mostar, on 16.08.2004 - 23:48, said:

DA kv. 4,50
NE kv. 1,20

Da B)
0

#9 User is offline   every go 

• Ultras
  • PipPip

Posted 17 August 2004 - 02:04 PM

warlord, on 17.08.2004 - 13:41, said:

PTBCro, on 17.08.2004 - 15:11, said:

Činjenica je da je "tifo scena" u BiH naglo uznapredovala u zadnjih pola godine  i to ponajviše zahvaljujući internetu.  :lol:  Vjerovali ili ne  :lol:  :lol:

Pa iako zvuči smiješno, ima dosta istine u tome da je za određeno napredovanje BH Tifo scene utjecao i Internet hahaha. :D :lol:
Normala i to ima svojih negativnih strana.
Do prije 3-4 godine, poslije završetka utakmice ili nakon povratka s gostovanja se "pijuckalo" dokasno prepričavajući atmosferu, ovo-ono...a sad "većina" trči kući da vide šta se piše priča po Internetu i da dobace koju svoju.
Znači sad postoje "dva bojišta", prvo se moraš pokazati na stadionu, a poslije u 4poluvremnu i na Internetu :)

haha najdraže su mi grupe koje se slomiše na internetu dastvore neku sliku o sebi.
hz,ra su u tome najbolji i samim tim naj smijesniji.neki i posztoje samo zahvaljujući internetu a neki još ni neznaju šta je to.
WE ARE THE CATHOLIC CLUB
0

#10 User is offline   Averel_Dalton 

• Novak
  • Pip

Posted 18 August 2004 - 10:41 AM

PTBCro, on 17.08.2004 - 13:11, said:

Činjenica je da je "tifo scena" u BiH naglo uznapredovala u zadnjih pola godine  i to ponajviše zahvaljujući internetu.  :lol:  Vjerovali ili ne  :lol:  :lol:

Tuzna realnost, ovaj Internet sve vise preuzima(ako to vec nije preuzeo) ulogu koju su prije imali navijacki fanzini (eto konkretno u HR Tribina, u Srbiji nekad KOP, pa i Cao Tifo u ex yu), jer su navijaci preko njih vidjeli sta drugi furaju, pa radili i oni.
Danas se to radi preko interneta.
Vjerovatno ste upoznati da je nedavno poceo u Srbiji izlaziti navijacki casopis "Srpski Navijac", casopis je OK, ima masa odlicnih slika, reportaza......ali opet, dosta toga je vec vidjeno. Pogadjate, na netu. Odmah se gubi neka draz samog fanzina. Hvala Bogu, nemaju svi internet.

Sto se tice nekog napretka tifo scene u BiH, internet jeste zasluzan za to, to je sigurno, ali zasluznije su pojedine grupe koje su prve provalile neke fazone(ovde u BIH, mislim da razumijete o cemu pricam, pa ne trebam objasnjavati), pa su ostali nedavno to poceli furati, izlazeci iz mraka u kojem su bili do pocetka zajednicke PL BiH.

Evo da doprinesem i ja ovom topicu, 60-ak Lesinara je bilo u Tuzli, manja frka sa murijom, od domacina ni traga, malo su nas napali na ulazu na stadion, ali nista pretjerano. Sve u svemu, opusteno gostovanje.

Posted Image

Posted Image

P.S.
Jeste usminkali ovaj forum, jedva sam se snasao :D

Pozdrav
0

• (38 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Last »