sarajevo želi po svaku cijenu titulu donjeti u bosnu
imaju ljudi savez i sudije i ovaj put ih niko neće omesti u tome
probali su i prošle godine ali je zrinjski bio toliko jak da nisu imali šanse
ove godine idu đonom od početka, prošlo kolo penal kod 0:0 sada ovo
neće im nigdjezapet a i kad zapne tu je savez i njihove sudije
U FK Radnik ljuti na sudiju Vladimira Dominkovića iz Orašja
Direktor Miražić najavio istupanje iz Premijer lige
Poslije susreta sa Sarajevom (0:3) u FK Radnik iz Bijeljine najavili su istupanje iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.
"Nećemo dozvoliti da budemo nikome krpa kojom će čistiti prljavštinu. FK Radnik neće niko izbacivati iz Premijer lige, moj prijedlog prema Upravnom odboru
kluba i Skupštini biće da istupimo iz lige i, ako bude trebalo, igraćemo revijalne utakmice s lokalnim rivalima, ali nećemo dozvoliti nikome da se ismijava
našem klubu i da doživimo sudbinu Rudara iz Ugljevika i banjolučkog Borca", istakao je Živorad Miražić, direktor FK Radnik.
Prvi operativac bijeljinskog premijerligaša je bez dlake na jeziku nastavio da priča šta ga je navelo na prijedlog o istupanju.
"Već u 30. sekundi utakmice se vidjelo da Radnik neće biti ravnopravan rival Sarajevu, to je pokazao sudija Vladimir Dominković iz Orašja, koji je u 20.
sekundi našem igraču pokazao žuti karton, a deset sekundi kasnije za duplo gori prekršaj gostujućem igraču nije pokazao ništa. Za sudijsku lakrdiju i otimačinu
od kontrolora Gojka Bandića dobio je ocjenu 8,8, iako je u dva navrata propustio da isključi golmana Sarajeva Muhameda Alaima. Mi smo održali sjednicu
užeg rukovodstva kluba, u narednih dan ili dva sazvaćemo kompletan UO i sjednicu Skupštine, a ukoliko ne dobijemo garancije da će se liga igrati pošteno
i regularno, tražiću da istupimo iz ovog takmičenja, jer učešće u njemu nema nikakvog smisla", rekao je Miražić.
Na kraju je direktor FK Radnik rekao i ovo:
"Bijeljini je u nedjelju, zbog sudije Dominkovića uskraćen istinski sportski praznik i spektakl, a ponosan sam na klub i sugrađane. Mislim da smo se pokazali
kao pravi domaćini i sportsmeni, ali ponavljam, nećemo sjediti i čekati da nas neko izbaci, otići ćemo sami iz Premijer lige ako nekom smetamo. Ovo što
se desilo u nedjelju je atak i na klub i na Bijeljinu."
S. BASARA
Pivač: Neopravdano isključenje Zečevića
Kapiten Radnika Gojko Pivač o isključenju Milorada Zečevića u 25. minutu je rekao:
"To isključenje nas je presjeklo i tada smo znali da je kraj svim našim nadanjima. Mislim da je Dominković neopravdano poslao u svlačionicu Zečevića poslije
situacije u kojoj su svi vidjeli da je jedan igrač Sarajeva igrao rukom u svom šesnaestercu. Do tog trenutka igrali smo dobro, čak smo imali i šansu preko
Saše Novakovića, nismo postigli gol, a poslije s igračem manje do kraja poluvremena primili smo dva pogotka. Krivo mi je zbog navijača koji su bili naša
velika pomoć."
Sarajevske krađe
Posted 30 August 2005 - 04:46 PM
za žepče sam natuknuo ono za penal ali zato sam i otvorio topik jer su opasno počeli krasti od početka
da im malo upratimo krađe
ruku na srce nemaju ekipu za prvaka
sigurno su u rangu s npr. slobodom i čelikom ali ovi neće biti ni blizu sarajeva
zrinjski i široki će im probati uzeti već namjenjenu titulu.
koliko god zasad tako ne izgleda uvjeren sam da je tako
da im malo upratimo krađe
ruku na srce nemaju ekipu za prvaka
sigurno su u rangu s npr. slobodom i čelikom ali ovi neće biti ni blizu sarajeva
zrinjski i široki će im probati uzeti već namjenjenu titulu.
koliko god zasad tako ne izgleda uvjeren sam da je tako
WE ARE THE CATHOLIC CLUB
Posted 17 September 2005 - 05:03 PM
ako ima boga i pravde ovaj sudija više nikad neće izaći na zeleni teren
to su odjavne riječi radiskog izvjestitelja ssa utakmice leotar - sarajevo
još jedan lopovluk ovih gadova
hoće titulu a nisu je htjeli probat osvojit dovođenjem igrača nego sa sudijama i sa ns bih
FUJ FUJ FUJ i ništa više
to su odjavne riječi radiskog izvjestitelja ssa utakmice leotar - sarajevo
još jedan lopovluk ovih gadova
hoće titulu a nisu je htjeli probat osvojit dovođenjem igrača nego sa sudijama i sa ns bih
FUJ FUJ FUJ i ništa više
WE ARE THE CATHOLIC CLUB
Posted 18 September 2005 - 05:16 PM
U 47. minutu zbio se događaj koji je promijenio kompletan tok utakmice. Ratković je napravio faul, sudija Anto Bilješko pokazao je da se čeka na njegov
znak. Ratković je gurnuo loptu, a Mačkić je, ne čekajući sudijski znak, centrirao prema Avdiću, koji postiže pogodak. U tom trenutku svi igrači i cijela
klupa Leotara su opkolili Bilješka zahtijevajući da se ponovi izvođenje slobodnog udarca. Ipak, glavni sudija nije promijenio odluku i pokazao je na centar.
Dva minuta nakon toga nastao je novi prekid, kojeg su prouzrokovali domaći igrači izrevoltirani suđenjem Bilješka. Ova dva prekida ukupno su trajala 12
minuta, a Bilješko je susret produžio za pet minuta, da bi kraj odsvirao nakon što su protekla dva i po minuta nadoknade.
znak. Ratković je gurnuo loptu, a Mačkić je, ne čekajući sudijski znak, centrirao prema Avdiću, koji postiže pogodak. U tom trenutku svi igrači i cijela
klupa Leotara su opkolili Bilješka zahtijevajući da se ponovi izvođenje slobodnog udarca. Ipak, glavni sudija nije promijenio odluku i pokazao je na centar.
Dva minuta nakon toga nastao je novi prekid, kojeg su prouzrokovali domaći igrači izrevoltirani suđenjem Bilješka. Ova dva prekida ukupno su trajala 12
minuta, a Bilješko je susret produžio za pet minuta, da bi kraj odsvirao nakon što su protekla dva i po minuta nadoknade.
WE ARE THE CATHOLIC CLUB

Sign In
Register
Help

MultiQuote